Opskrifter på kryddersnaps

Antal:

Ingredienser

Se også under: "Om mig selv-hobbies-kryddersnaps" - her har jeg (også) et link til: www.maarsletsnaps.dk , som har været min primære inspirationskilde til kryddersnaps!

Siden starten i efteråret 2010 har jeg primo september 2011 lavet 31 fl. kryddersnaps - heraf 23 forskellige (på 10 mdr.). Jeg kan berolige med, at jeg har de fleste flasker stående endnu. 

Her er en oversigt over mine opskrifter på kryddersnaps – opskrifterne følger efter oversigten!

 

Ø      Anissnaps

Ø      Basilikumsnaps

Ø      Blåbærsnaps

Ø      Brombærsnaps

Ø      Chili- og ingefærsnaps

Ø      Citronmelissesnaps

Ø      Dildsnaps

Ø      Edsbacka Kro Julesnaps

Ø      Enebærsnaps

Ø      Fennikelsnaps

Ø      Hurtig Julesnaps

Ø      Hvidløgssnaps

Ø      Ingefærsnaps

Ø      Kantarelsnaps

Ø      Kronoberg kryddersnaps

Ø      Kryddersnaps til julen

Ø      Krydret citronsnaps

Ø      Kørvelsnaps

Ø      Lyngsnaps

Ø      Meriansnaps

Ø      Midsommerblanding

Ø      Midsommersnaps

Ø      Mælkebøttesnaps

Ø      Påskesnaps

Ø      Rønnebærsnaps

Ø      Skovmærkesnaps

Ø      Snaps på bøgeblade

Ø      Sommerens kryddersnaps

Ø      Sommersnaps

Ø      Svigerfars kryddersnaps

Ø      Timiansnaps

Ø      Tranebærsnaps

Ø      Tyttebærsnaps

Ø      Valnøddesnaps

Ø      Aabenraa Bjesk



Anis snaps

 

Ingredienser:


17 g anisfrø
33 cl. snaps el. lign. 


Fremgangsmåde:

 

Trækker i 12 timer.

 

Filtreres og hældes på flaske.


Vinder ved lagring. 

 



Basilikumsnaps:

 

Ingredienser:

 

70 cl vodka

1 krukke frisk basilikum

(køb den, du kan få i dit supermarked)

 

 

Fremgangsmåde:

 

Pluk ca. 2/3 af krukkens indhold (undlad stænglerne), og kom det i et stort sylteglas med låg. Hæld vodka på, og lad det trække med låg på mindst 1 døgn (RETTELSE: Lad den trække 6 døgn)!

 

Efter filtrering bør snapsen  lagres mindst en måned på flaske.


Blåbærsnaps

    

Ingredienser:

 

En god håndfuld blåbær

½ fl. snaps/vodka

½ fl. snaps/vodka

 

Fremgangsmåde:

 

Blåbærrene plukkes (en god håndfuld til en halv flaske snaps), når de er modne (eller købes i supermarkedet).

 

Put bærrene i et syltetøjsglas el. lign. og hæld ½ fl. snaps over, så bærrene er dækket.

 

Bærrene står i 3 - 4 måneder og trækker.

 

Essensen filtreres og kan fortyndes med resten af den halve flaske snaps - eller mere til smagen passer.

 

Henstår endnu et par måneder - jo længere den får lov til at stå, jo bedre (rundere) bliver smagen.


Brombærsnaps

(der findes mange opskrifter på brombærsnaps – her er min version)

 


Ingredienser:

 

70 cl vodka

150 g brombær

2 tsk sukker *)

 


Fremgangsmåde:

 

Hæld brombær og sukker i et sylteglas med låg, og tilsæt 35 cl vodka. Trækker i 3-4 uger, hvorefter indholdet sies gennem et kaffefilter.

 

Suppler evt. med yderligere vodka, og filtrer evt. en gang mere, hvis der er bundfald.

 

*) Mængden af sukker er lidt en smagssag!

 

 

Chili-og ingefærsnaps

 


Ingredienser:

 

70 cl vodka

1 rød chili (10-15 cm lang)

2 spsk frisk revet ingefær

½ citron skåret i både

½ dl råsukker

 


Fremgangsmåde:

 

Flæk chilien på langs, fjern kernerne og læg den sammen med ingefær, citronbåde og råsukker i et sylteglas med låg. Hæld 20 cl vodka over indholdet. Ryst indholdet godt, og lad det trække 3 – 4 døgn.

 

Indholdet filtreres gennem et kaffefilter, og spædes herefter op med så meget den resterende vodka, som du synes.

 

Kan med fordel trække yderligere i 3 – 4 uger!

 


Citronmelisse snaps

   

Ingredienser:

 

70 cl. ikke-krydret, klar spiritus (vodka)

2 – 3 kviste citronmelisse

2 stykker rørsukker

    

Fremgangsmåde:

 

Rib citronmelissen, og læg bladene i brændevinen.

 

Tilsæt rørsukker.

 

Ryst flasken, og lad den stå i 2-3 dage.

 

Si bladene fra og stil snapsen på køl inden den skal drikkes.


Dildsnaps

 

 
Ingredienser:

 

1 bdt frisk dild

1 fl Brøndum eller

anden neutral spiritus

    

Fremgangsmåde:

 

Skyld dilden og ryst alt vandet af, så snapsen ikke fortyndes! Fjern de groveste stilke og kom dilden i et glas, hvorefter spiritussen hældes over dilden. Glasset skal evt. vendes og rystes lidt de første par dage for at sikre, at al dilden kommer ned i spiritussen.

 

Efter 5-6 dage filtreres drikken igennem et kaffefilter, og hviler et par dage, hvorefter indholdet kan drikkes. Det bedste er dog, hvis du kan vente 1 måned med at smage på dildsnapsen. 

 

Alletiders snaps til et godt sildebord. 

PS: Denne snaps har jeg siden efteråret 2010 lavet masser af gange. Den er så at sige blevet min hverdagssnaps - nem at lave, mild og velsmagende samt billig! 


PPS: I 2016 havde jeg sat en flaske dildsnaps over, som jeg glemte alt om. Først efter flere måneder kom jeg i tanke om den, og fik den filtreret. Og jeg kan godt sige, at den smagte fremragende, så i dag lader lader jeg min dildsnaps trække mindst 1 måned!

 

Edsbacka Kro Julesnaps

 

Ingredienser:

 

70 cl vodka

8 bittermandler

(kan købes hos http://www.specialkoebmanden.dk/ – 15 g for 25 kr.)

5 alm mandler

5 hele kryddernelliker

10 sorte peberkorn

10 allehånde korn

1 spsk revet skal af grapefrugt

 

Fremgangsmåde:

 

Kom krydderierne i et sylteglas med låg, og hæld vodkaen over.

 

Trækker i 3 dage, hvorefter blandingen filtreres gennem et kaffefilter og hældes på flaske. Snapsen vinder ved at lagre yderligere på flasken. Efter lagringen bør man prøvesmage snapsen – såfremt der evt. skal spædes op med ekstra vodka.

 

Serveres ved stuetemperatur.


Enebærsnaps

 

 

Ingredienser:

 

Enebær

Smagsneutral snaps el. vodka

    

Fremgangsmåde:

 

Enebærrene plukkes i september- oktober. Det er kun de modne, sorte enebær, der kan bruges.

 

Fyld et syltetøjsglas en tredjedel op med bær. Hæld så smagsneutral snaps på, til glasset er fyldt.

 

Lad det trække to-fire uger, hvorefter drikken filtreres gennem et kaffefilter.

 

Fortynd efter smag.

 

Enebær en af de absolut ældste nytteplanter vi kender her i norden. De små og vindblæste træer træffes i forskellige hedeområder næsten overalt i Danmark. Enebær har været en ofte benytte ingrediens som krydderi i mange madretter, i øl og her i de sidste 300 år som en skattet smagsgiver i brændevin.

 

Kigger man nærmere på træet vil man se at der er 2 forskellige bær. Det nye bær er grønt og lugter kraftigt af harpiks, og det duer ikke til brændevin, da det giver en ram og meget karakteristisk smag af harpiks. Det er de sorte bær vi skal have fat i, selv om det kan være besværligt at få fat i bærrene mellem de stikkende nåle, men bare rolig, det er ikke mange, der skal til før der er smag til en god dram.

 

Et godt sted at finde enebær buskene er ved Dollerup Bakker, hvor de helst skal plukkes i september. Er man doven kan man fint købe de tørrede enebær ved materialisten eller finde dem i supermarkedets krydderiafdeling. De er ganske udmærkede og skal behandles på samme måde, som dem vi selv har samlet.

 

Stød enebærrene let i en morter eller knus dem let med siden af en stor kniv. Lad bærrene eller koglerne, som de også hedder, trække en eller to uger og si essensen. Essensen er kraftig og skal fortyndes meget, så lad være med at lave for meget essens man bliver nemlig meget forbavset over hvor meget fortyndet brændevin der bliver ud af en lille mængde essens med få bær. Ofte er 10 bær rigeligt til flere flasker, men også her må man prøve sig frem.

 

Enebær er den af de brændevins smagsgivere der passer bedst til forskellige typer af snaps. Man kan roligt bruge brændevin med smag f.eks. Klar Brøndum, almindelig Brøndum eller en anden spiritus med en neutral smag.

 

Opskrift:

Trækketid:      1- 2 uger

Drikkeklar:      Omgående, men essensen skal fortyndes kraftigt og må gerne hvile sig

Lagring:          Bliver bedre heraf


Fennikel snaps

 

Ingredienser:

 

1 fl. vodka el. lign.

1 hel fennikel

Fremgangsmåde:


Del fenniklen i fem-seks stykker, og kom den i et glas.

 

Hæld vodkaen over og lad det trække i 2 - 4 uger.

 

Si herefter indholdet fra og hæld snapsen over på en flaske eller karaffel.

Resultatet bliver en lysegul kryddersnaps med en lakridsagtig smag, der kan minde om ouzo.

 

Snapsen kan nydes med det samme, men vinder ved at trække på flasken.

 


Hurtig julesnaps

 

Ingredienser:

 

70 cl vodka

½ dl rosiner

2 kanelstænger

1 lille stykke ingefær (skrællet & grovhakket)

1 stk pomeransskal (”pomerans = lille appelsin”)

8 smuttede mandler

4 kryddernelliker


 

Fremgangsmåde:

 

Kom krydderierne i et sylteglas med låg, og hæld vodkaen over. Trækker et døgn, filtreres gennem kaffefilter, og serveres ved en temperatur på 16 – 18°.

 

Der er ingen tvivl om, at snapsen vil vinde ved at trække yderligere nogle uger på flasken.


Hvidløgssnaps

    

Ingredienser:

 

½ kop hvidløg

1 l snaps

 

Fremgangsmåde:

 

Skal trække ½ år.

 

Variant:

 

 

Hvidløgssnaps fra Dresden

 

Ingredienser:

 

Mange, mange fed hvidløg

2 - 3 tørrede chili

1 flaske snaps (Brøndum klar eller vodka)

 
Fremgangsmåde:

 

Pil alle hvidløgene og fyld en flaske eller sylteglas med dem samt de tørrede chili. Fyld op med snaps og lad det trække1 – 2 måneder.

 

Indholdet filtreres og den er klar til at drikke.



Ingefær snaps

 

Ingredienser:

 

1 fl. vodka el. lign.

En hel ingefær (50-75 g)

 
Fremgangsmåde:


Skær ingefæren i mindre stykker og put den i et glas.

 

Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.

Lad det trække 1 - 2 uge, men smag undervejs.

Si herefter blandingen, og hæld kryddersnapsen på flaske eller karaffel.

 

Den må meget gerne lagre yderligere 2 - 4 uger inden den drikkes.

 

Resultatet bliver en kryddersnaps med en smuk lysebrun farve og en dejlig frisk og kraftig smag af ingefær.

 

Er snapsen blevet for kraftig, kan den fortyndes med ren vodka.

 

 

Kantarel snaps

 

Ingredienser:

 

Ca. 75 g friske kantareller

1 fl. smagsneutral snaps el. vodka

 

Fremgangsmåde:

 

Kantarellerne renses/rengøres med en skarp kniv (undgå vand). Læg kantarellerne i et glas og dæk dem med spiritus.

 

Trækker herefter i 7 dage, hvorefter det hele sies.

 

Bør trække yderligere på flaske i 1 måned!

 

NB: Kantareller smager ikke godt i rå tilstand, men under trækketiden ændres smagen radikalt til at blive aromatisk og velsmagende.



Kronoberg kryddersnaps

 

Ingredienser:

 

35 cl vodka

½ dl tørrede enebær

¾ spsk anisfrø

1 spsk fennikelfrø

1 ½ spsk kommen

3 g angelikarod

(kan købes hos http://www.specialkoebmanden.dk/ – 50 g for 42 kr.)

½ spsk revet citronskal

 

Fremgangsmåde:

 

Knus enebærrene i en morter og kom dem sammen med de øvrige ingredienser i et sylteglas med låg. Hæld vodkaen over. Trækker i 24 timer, hvorefter du filtrerer snapsen gennem et kaffefilter.

 

Resultatet anvendes som essens, hvor du bruger ca. 8 cl essens til en hel flaske vodka (62 cl ren vodka + 8 cl essens).


Kryddersnaps til julen

 

 

 

Ingredienser:

 

35 cl vodka

1 lille kanelstang

1 tsk tørret ingefær

10 kryddernelliker

10 kardemommekerner

(kan bl. a. købes i netbutikken http://www.e-deli.dk/) – 20 g 12,95 kr.

2 – 3 stjerneanis afh af størrelsen

1 spsk sukker

1 stor skræl fra appelsin (det hvide må ikke komme med!)

 

 

Fremgangsmåde:

 

Læg alle krydderierne i et sylteglas med låg, og hæld vodkaen over. Sæt låg på, og lad det stå et par dage – men ryst glasset ind i mellem.

 

Efter to dage tilsættes appelsinskrællen, og det hele skal trække yderligere to dage, hvorefter du kan prøvesmage den.

 

Finder du den OK, filtrerer du snapsen gennem et kaffefilter. Serveres ved stuetemperatur.

 

NB: Som for de fleste andre kryddersnapse, vinder også denne ved at stå længere på flasken og trække.


Krydret citronsnaps

 

Ingredienser:

 

70 cl vodka

1 citron

1 limefrugt

1 spsk fenneikelfrø

3 kryddernelliker

1 tsk kommen

1 tsk anisfrø

3 stjerneanis

2 laurbærblade

1 kanelstang

 

Fremgangsmåde:

 

Skyl citron og limefrugt, tør dem grundigt og skræl dem. Pres desuden saften ud frugterne.

 

Bland skaller og saft med krydderierne, og hæld vodkaen over. Trækker 5 – 6 dage, hvorefter snapsen filtreres gennem et kaffefilter og hældes på flaske.

 

Vinder ved yderligere lagring.


Kørvelsnaps

 

Ingredienser:

 

1 syltetøjsglas med frisk kørvel.

1 fl. snaps/vodka.

 

Fremgangsmåde:


Bladene dækkes med snaps.

 

Efter 4-6 dage filtreres snapsen gennem et kaffefilter, så man har en kørvelekstrakt.

 

Ekstrakten skal nu fortyndes.

 

Forholdet varierer en del, så man må prøvesmage flittigt undervejs.

 


Passer godt til sildebordet.

 

 

Lyngsnaps (5 måder at lave den på!)

 

Fakta om Lyng:
Lyng er almindelig på den jyske hede.
Lyngs medicinske betydning:
Det siges at hedelyng har gode egenskaber mod gigt.

    

1) Hedelyng blomstrer i sensommeren, august/september. Pluk blomsterne af en buket lyng og overhæld dem med snaps, hvorefter herligheden skal have lov at trække 3-4 dage. En Hedelyng Bitter får en rødbrun farve.

 

 

   
2) Du skal bruge 1 dl. af de friske, men fuldt udsprungne    blomster,
som let lader sig raspe af med neglen, til en flaske snaps, som derefter trækker i 5 dage. Her kan vi anbefale at du bruger Blå Aalborg. Det er selvfølgelig en smagssag, men vi synes at denne kombination er helt i top. Lyngsnaps er meget velsmagende og anvendelig til mange formål.
Lyngblomster plukkes i juli/august og kan tørres til senere anvendelse.

3) Plukkes i august eller september måned. Omkring en kop lyngblomster overhældes med snaps. Trækker i 4-8 dage. Lyngsnaps har en flot brunlig farve og en behagelig lidt skarp eftersmag. Bedres ikke ved lagring, men de skarpe smagsstoffer svækkes.

 


4) Lyngsnapsen er en rigtig "Damesnaps" den er rund og mild i smagen,
og derfor er der mange, der normalt ikke er til snaps, der nyder en Lyngsnaps.
Ekstrakten laves af lyngblomster, ca. 1 håndfuld, mængden kan variere, alt efter hvor stærk man ønsker ekstrakten og hvor mange lyngblomster man kan få fat i.
Blomsterne tilsættes ca. ½ flaske snaps/vodka, igen alt efter hvor meget man vil lave. Lad ekstrakten trække min. 14 dage, hvorefter den umiddelbart er klar til at blande op, og servere. Blandingsforholdene er ca. 1 del ekstrakt til 2 dele snaps/vodka.

 

5) Tag et glas med skruelåg. Fyld glasset med 1/3 lyngblomster (ikke fuldt udsprungen) og 2/3 snaps. Lad det trække i 14 dage, hvorefter det filtreres gennem et kaffefilter. Fortynd derefter i forhold 1 del essens og 10 del snaps.
Lad det stå yderligere 1 uge.

Merian snaps

 

 

Ingredienser:

 

1 potte merian (brug ca. halvdelen)

1 flaske smagsneutral snaps eller vodka

    

Fremgangsmåde:

 

Kom krydderurterne op i et stort glas med et tætsluttende låg.

 

Hæld spiritussen over, luk glasset og lad det trække i to døgn.

 

Herefter filtreres kryddersnapsen, og den kan drikkes umiddelbart efter. Dog vinder den ved nogen tids lagring.



Midsommerblanding

 


Ingredienser:

 

70 cl vodka

1 ½ dl korianderfrø

1 sukkerknald

1 bdt dild

 


Fremgangsmåde:

 

Stød korianderfrøene let i en morter, og læg dem i et sylteglas med låg sammen med en sukkerknald.

 

Hæld 30 cl vodka over, sæt låget på og lad indholdet trække mindst 1 døgn – gerne længere. Vend og ryst glasset et par gange dagligt. Herefter sies indholdet over i en ren flaske.

 

5 – 6 skyllede (og grundigt rystede) dildkviste kommes i et sylteglas, og de sidste 40 cl vodka hældes over.

 

Dildblandingen trækker i 12 timer, hvorefter, hvorefter indholdet sies.

 

De to ekstrakter blandes herefter, og kan umiddelbart efter nydes, men helst kold.

 

Snapsen vinder dog ved yderligere lagring!



Midsommersnaps

 (en hurtig og nem kryddersnaps!)

 

 

Ingredienser:

 

Jordbær

Strimlet skal af 1 citron

Frisk rosmarin

1 flaske vodka

       

Fremgangsmåde:

 

Del jordbærrene i halve el. kvarte stykker og fyld et stort sylteglas godt 1/3 op med bærrene. Tilsæt citronstrimlerne – kun det gule (brug et juliennejern) og tilføj nogle kviste rosmarin til sidst.

 

Afslutningsvis fyldes glasset op med en neutral vodka til kanten.

 

Stil glasset i køleskabet natten over – den kan herefter serveres næste dag!


NB: Opskriften er helt ny for mig (juni 2011) - hentet/modtaget fra en svensk hjemmeside. Jeg har netop lavet den, men jeg har brugt citronmelisse, som jeg har i haven. Min rosmarin frøs nemlig ihjel sidste vinter. Efter 3 dage har jeg filtreret massen og hældt den på flaske. Kryddersnapsen har den flotteste, røde rosé-lignende farve. De foreløbige smagsprøver virker bestemt ikke afskrækkende. Jeg prøvede også, om man kunne spise jordbærrene (ligesom romtopf), men det var for krads en mundfuld! Pt. opbevarer jeg kryddersnapsen i køleskab.

 

Mælkebøtte snaps

    

Ingredienser:

 

1 fl. neutral snaps el. vodka

 

Et halvt glas mælkebøtteblomster,

men kun det gule af nyudsprungne blomster

 

Fremgangsmåde:

 

De gule blomster kommes i et glas med tætsluttende låg og dækkes med snaps el. vodka, hvor det trækker i 4 dage.

 

Efter filtrering gennem et kaffefilter, fortyndes der efter smag, ca. 1 glas essens til 6 glas snaps. Snapsen er let krydret, med en særegen, let syrlig smag. Den ligner ingen anden kryddersnaps.

 

Lav ikke for meget af gangen, den taber hurtigt i smag.


Påskesnaps

- med mild citronsmag, men med bid i!

Ingredienser:

 

1 fl neutral snaps el. vodka

1 stor økologisk citron

1 lille rød chili

 
Fremgangsmåde:

 

Skær det alleryderste gule lag af citronen i tynde strimler med en skarp kniv – eller brug et julienne jern.

 

Tag en lille rød chili, fjern kernerne og snit den i ganske fine stykker.

 

Læg citron og chili i glasset og hæld snapsen over.

Snapsen skal trække i 5-7 dage alt efter hvor stærk smag man ønsker.

 

Efter trækketiden filtreres snapsen gennem et kaffefilter og hældes på flaske.

 

Snapsen kan drikkes med det samme, men kan med fordel stå mindst 1 måned før man tager hul på den.

 

 

Rønnebærsnaps

   

Ingredienser:

 

Rønnebær – nok til at fylde et 1 liters

henkogningsglas el. lign. 2/3 op.

 

Brøndum snaps el. lign neutral spiritus.

    

Fremgangsmåde:

 

Bærrene plukkes i oktober *) måned og lægges i fryseren i 2 dage, for at opnå en mere sødlig smag, hvorefter de tøes op.

Fyldes på et 1 liters henkogningsglas ca. 2/3 op, hvorefter der hældes Brøndum snaps over bærrene til ca. 2 cm. fra kanten. Det skal nu trække i 6 uger, hvorefter det tager en flot, rød, klar farve.

Filtreres 2 gange gennem kaffefiltre, og smages til med Brøndums snaps og kan umiddelbart nydes, men har dog bedst af at hvile i ca. en måned.

 

*) Mine rønnebær i haven er altså knaldorange her primo august - og det er de stadig primo september!
 

NB: Hvis man ikke fryser rønnebærrene, vil snapsen smage bittert.

 

 

Skovmærkesnaps

 

Ingredienser:

 

1 fl. smagsneutral

snaps el. vodka

 

En god portion skovmærke – før blomstring – det er hele urten, der bruges.

 

Fremgangsmåde:

 

Urterne skylles godt i koldt vand og rystes godt inden de fyldes i et glas, hvor de dækkes med snaps el. vodka i ca. 3 døgn.

 

Herefter filtreres snapsen gennem et kaffefilter, og essensen fortyndes i forholdet 1:5.

 

Snapsen vinder meget efter lagring – både som essens – og efter fortynding.


Snaps på bøgeblade

 

Ingredienser:

 

1 fl smagsneutral

snaps el. vodka

 

2 håndfulde store, knapt udsprungne bøgeknopper plukkes på rette tid. 

Fremgangsmåde:

 

Bladene dækkes med en snaps el. vodka, og trækker 1 eller helst 2 uger. Bladknopperne giver en helt utrolig fin smag.

 

Blandingen fortyndes efter filtrering i forholdet 1:5, d.v.s. 1 del essens til 5 dele ren snaps eller vodka.           


Sommerens kryddersnaps

 

Ingredienser:

 

70 cl vodka

2 kviste timian (el oregano)

½ dl tørrede blade af citronmelisse

1 kvist mynte

Strimlede skaller af ½ citron el limefrugt

 

Fremgangsmåde:

 

Kom alle krydderierne i et sylteglas med låg, og hæld vodkaen over. Lad det trække i 2 – 3 døgn. Filtrér snapsen og hæld den på flaske.

 

Kan umiddelbart nydes, men vinder ved yderligere flaskelagring.

 

 

Sommersnaps

 

Ingredienser:

 

70 cl vodka

1 spsk fennikelfrø

1 spsk kommen

1 spsk anisfrø

1 kanelstang

5 sorte peberkorn

1 stk citronskal *)


 

Fremgangsmåde:

 

Bland alle ingredienser i et sylteglas med låg, og lad det trække 1 døgn ved stuetemperatur. Pil kanelstangen op, og lad det trække yderligere 2 døgn.

 

Filtreres gennem kaffefilter og kan herefter nydes. Men, som det gælder for næsten alle kryddersnapse, så vinder den ved yderligere lagring på flasken.


*) Rives med et juliennejern - vi skal ikke have det hvide med!

Svigerfars kryddersnaps

 


Ingredienser:

 

70 cl vodka

1 tsk anisfrø

1 tsk fennikelfrø

1 tsk kommen

1 tsk dildfrø

1 tsk honning

 


Fremgangsmåde:

 

Kom krydderurterne og honningen i et sylteglas med låg. Hæld vodkaen over og lad det trække 2 – 3 uger.

 

Filtrér snapsen, og tilsæt evt. lidt mere vodka, hvis smagen af det færdige produkt er for stærk.

 

Vinder ved at trække yderligere 1 måned før den nydes.


 

Timiansnaps

   

Ingredienser:

 

2-3 kviste timian

1 fl. Brøndum el. lign. neutral spiritus

 

Fremgangsmåde:

 

Et par kviste frisk timian kommes i et glas. Brøndum aquavit hældes på og drikken trækker et par måneder, den behøver ikke at sis (men det skader ikke!).

 

Denne snaps er specielt god til gule ærter (der jo har det godt med timian!).


Tranebær snaps

 

Ingredienser:

 

500 g tranebær

1 spsk honning

½ tsk stødt muskatnød

½ tsk stødt kardemomme

1 ½ flaske vodka, ca. 1 liter

    

Fremgangsmåde:

 

Vodkaen hældes i et 2 l sylteglas og der tilsættes honning, muskatnød og kardemomme.

 

Vodkaen og krydderierne trækker til næste dag.

 

Tranebærerne lægges samtidig i fryseren (hvis de er friske). Næste dag ordnes tranebærerne og lægges ned i vodkaen. Snapsen skal nu stå mørkt og ikke for varmt i 1 mdr.

 

Bærrene tages fra, evt. ved hjælp af et dørslag, og snapsen hældes tilbage i sylteglasset. Snapsen henstår yderligere en uge, hvorefter den hældes på flaske gennem et kaffefilter.

 

Snapsen bliver mildere og rundere jo ældre den bliver!

 

Tranebærsnaps skal opbevares mørkt, da den ellers mister sin flotte lyserøde farve i solen, men smagen tager ingen skade. 

PS: Jeg har forsøgt mig med tørrede tranebær fra mit supermarked - nu får vi se, hvordan det bliver! 



Tyttebærsnaps

 

Ingredienser:

 

70 cl vodka

150 g frosne tyttebær

1 stjerneanis

1 vaniljestang delt på langs

 

Fremgangsmåde:

 

Bland samtlige ingredienser i et sylteglas med låg, ryste glasset godt, og lad det trække 5 – 6 dage. Snapsen filtreres og hældes på flaske.

 

Vinder ved yderligere flaskelagring.


 

Valnødde snaps

 

Ingredienser:

 

1 fl. snaps el. vodka

5 – 6 store, grønne valnødder

 

Fremgangsmåde:

 

Valnødderne skæres ud i kvarte både og tilsættes 1 flaske snaps. Snapsen skal nu trække 4 – 6 måneder, hvorefter valnødderne filtreres fra.

Ventetiden kan bruges til at nyde det farveskift der sker med valnøddesnapsen. Efter et par dage, er snapsen svagt lysegrøn, det grønne forstærkes i en kort periode, hvorefter snapsen bliver grumset gråsort, for til sidst at ende med den smukkeste mørke maghogni farve.

Kan fortyndes efter behov.


Tips:


Grønne valnødder er bedst midt i august måned.


Aabenraa bjesk

 

 

Ingredienser:

 

1 fl. neutral

snaps el. vodka

1 stang kanel,

10 hele mandler 

10 hele kardemomme 

10 hele nelliker 

10 hele sorte Peber  

Ca 2 g hel ingefær

Ca 2 g anisfrø

 

Fremgangsmåde:

 

Alle ingredienser kommes i et glas, hvorefter der tilsættes snaps eller vodka. Det hele trækker 5 døgn.  

 

Derefter filtreres indholdet og hældes på flaske.

 

Denne bjesk får en smuk, brunlig farve og en dejlig krydret smag.

 

Beskrivelse

Antal:

Ingredienser
Beskrivelse