Oversigt over opskrifter under kategorien:

Slankemad (7 stk.)

Bøfsalat af okse
Farsbøf med squash og citron
Fedtfattig broccolisalat
Fedtfattig kyllingefilet med hvidløg 

Fiskefrikadeller med rejer & kapers
Kylling á la King
Tunsalat på den fedtfattige måde

Faktisk en thai ret!

Bøfsalat af okse

(1 stor portion)

 

 

Ingredienser:

 

1 romaine/hjertesalat

1 bdt frisk kørvel

3 forårsløg

1 mild chili

2 spsk rørsukker

4 spsk fish sauce (nam pla)

Saft fra 1 lime

1 tsk sesamolie

1 stegt bøf fra dagen før

 

Fremgangsmåde :


Skyl salaten, og bræk den i store stykker. Hak kørvel fint. Rens forårsløg og skær dem i skrå, tynde skiver. Flæk chilien på langs, skrab kornene ud af den og hak den i meget små tern.

Rør chili, rørsukker, fish sauce, limesaft og sesamolie sammen.

Skær bøffen i tynde skiver på tværs.

Vend salaten med dressingen og til sidst skiverne af bøffen.

Tips
- man kan med fordel komme frisk mynte i også, det giver en yderligere friskhed til salaten.

- det er en god idé at smage et lille stykke af den chili, man har tænkt sig at bruge, før man kommer det i dressingen, da de varierer meget i styrke.


Fedtfattigt, hakket oksekød

Farsbøf med squash og citron

(Slankemad for 2)

 

 

Ingredienser:

 

250 g hakket oksekød (max. 10% fedt)

½ tsk salt

1 knsp sort peber

½ lille squash

1 spsk smør

 

Gremolata:

1 spsk revet citronskal

2 spsk finthakket bredbladet persille

2 fed hvidløg

 

Tilbehør:

Tomatsauce (evt. færdigkøbt)

Svamperavioli eller kogte ris

 

 

Fremgangsmåde:

Start med gremolataen. Vask og riv citronen. Skyl og tør persillebladene. Hak persillen og hvidløgene. Bland det hele sammen.

Bland gremolataen i farsen sammen med salt og peber.

Skær squashen i 6-8 skiver. Form bøffer af farsen og læg dem på hver sin skive squash og tryk til.

Steg bøfferne i ca. 3 min både på farssiden og squashsiden.

Broccoli er en yndet grøntsag!

Fedtfattig broccolisalat

Lækker broccolisalat lækker som tilbehør eller bare en forret.
(4 personer)

 

    

Ingredienser:

 

1 buket broccoli

2½ dl A-38

1 tsk stærk sennep

1 tsk ketchup

Saft fra ½ citron

½ tsk salt

½ tsk sukker

Peber

1 rødløg

30 gram ristede pinjekerner

(eller solsikkekerner)

 

 

 

Fremgangsmåde:

Broccolien skylles og skæres i små fine buketter.

Dressingen røres sammen af A-38, sennep, ketchup, citronsaft, salt, peber og sukker. Denne hældes over broccolien. Rødløget skæres i fine tern og hældes over.

Pinjekerner ristes. Drysses over umiddelbart før servering.

Skal salaten være mere fyldig til f.eks. en frokostret, kan der ristes bacon og kommes over. Bruges kalkunbacon er salaten stadig fedtfattig.

Kylling er magert kød

Fedtfattig kyllingfilet med hvidløg

( 4 pers)

 

 

Ingredienser:

 

4 stk flotte kyllingefileter

2 fed hvidløg

Frisk persille

Salt og peber

 

 

 

Fremgangsmåde:

Skær en lomme i fileterne, og kom hvidløg og persille ind i lommen. Luk fileten igen evt. med en tandstik. Drys med salt og peber.

Læg dem på en pande til de er gennemstegte.

 

Serveres med en grøn salat.

Så er vi lidt ovre i delikatesseafdelingen!

Fiskefrikadeller med rejer & kapers

(Slankemad)

 

Ingredienser:

 

400 g torskefars
1 zittauerløg
60 g små rejer
40 g kapers
3 spsk hvedemel
3 spsk kartoffelmel
1 æg
1 ½ tsk salt
Peber
1½ dl letmælk
30 g plantemargarine til stegning.

 

 

Fremgangsmåde:

Hak rejer, kapers og løg (sidstnævnte meget fint) og rør dem samme med fars, hvedemel, kartoffelmel, æg og salt. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Farsen må gerne være lind, da den vil blive mere fast i køleskabet.

Smag til med peber. Lad farsen trække i køleskabet en time. Steg frikadellerne på en teflonpande i margarine.

Tips: Fiskefrikadeller kan laves af mange forskellige slags fisk, f. eks sej. Laksefars har dog en helt anden konsistens end torskefars.

 

Servering:

Nye kartofler og en kold el. varm remouladesauce – eller med paraboilede vilde ris og thailandsk agurkesalat (se under thaiopskrifter).

Og mere kylling

Kylling á la King

(4 pers)

 

 

Ingredienser:

2 pakker kyllingefilet (500-600 g)

5 dl grøntsagbouillon

2 løg

1-2 røde peberfrugter

Evt. 250 g champignon (eller et glas)

2-3 spsk maizena

1 dl vand

½ tsk salt

Groftkværnet peber

2-3 spsk tør sherry

 

 

Fremgangsmåde:

Kyllingekødet skæres i terninger og koges 5-6 min. i grøntsagsbouillonen. Løgene skæres i terninger, peberen i strimler og champignonen i skiver. Grøntsagerne kommes i gryden oven på kyllingebrystet og koger 7-8 min., til de netop er møre.

Kylling og grøntsager sies fra, og væden hældes tilbage i gryden.

Væden jævnes med maizena rørt op med vand og smages til med salt, peber og sherry.

 

Kylling og grøntsager kommes tilbage i saucen og varmes igennem.

Serveres med kogte løse jasminris (ca 100 g per person).

Tip:
Champignon kan sagtens udelades. Men ikke den røde peber...

En klassiker, når vi taler fedtfattig mad.

Tunsalat på den fedtfattige måde

(2 pers.)

 

 

Ingredienser:

 

1 ds tun i vand

Majs (mængde efter smag)

Ærter (mængde efter smag)

1 rødløg, finthakket

½ agurk, kernerne fjernet og hakket i små tern

 

Dressing:

1 spsk fromage frais

2 spsk engelsk sauce

4-5 spsk ketchup

2-3 spsk citronsaft

Evt. lidt hvidvin

Salt

Peber

 

Pynt:

Cherrytomater

 

 

Fremgangsmåde:

Blandt først dressingen sammen, dernæst kommes de andre ingredienser i. Tunsalaten har godt af at trække 1 time i køleskabet inden fortæringen. Velbekomme!


Kan med fordel serveres til croissanter, flutes eller pitabrød. Supplér med salat.