Jeg gør ikke meget i syltning, men....

Oversigt over opskrifter under kategorien (det er nemt - der er kun to):

Syltning (2 stk.)

Syltede sild
Syltede skalotteløg

Faktisk en sildeopskrift, men da de er syltede, så.....

Syltede sild

(Opskrift fra syltebog fra 1924 – arvet efter min mor)

 

 

Ingredienser:

 

1 kg . ferske sild (evt. dybfrosne, der optøs i køleskab).

Eddike-saltlage:

½ l vand

½ l eddike

100 g salt

 

Eddike-sukkerlage:

¾ l eddike

500 g sukker

1 tsk atamonpulver (el. flydende atamon)

Desuden:

1 spk sennepskorn (el. 1 – 2 pk. sylteblanding)

2 bdt dild

5 store løg

 

 

Fremgangsmåde:

 

Sildene renses, udbenes som dobbelte fileter, skindet fjernes (ikke strengt nødvendigt) og de lægges i eddike-saltlagen ét døgn. Optages, aftørres, deles i passende stykker (2-3 dobbelte stykker pr. sild – afhængigt af størrelsen!) og lægges i et glas med patentlukning sammen med sennepskorn (sylteblanding), dild og løgskiver.

 

Eddike og sukker koges til en lage, som tilsættes atamonpulver, og hældes i afkølet stand over sildene. Læg pres på og luk glasset.

 

Kan spises efter ca. 1 uge.

 

Holdbarhed 3 – 4 mdr. i køleskab.

 

Du kan naturligvis også bare gå hen til din fiskehandler, og købe de rensede og udbenede sild, du skal bruge – det gør jeg!

Jeg har i flere år sat mange skalotteløg - og hvad skal man så bruge dem til?

Syltede skalotteløg

(min egen hjemmelavede opskrift)

 

 

Ingredienser:

 

15-20 skalotteløg (de runde er de bedste)

(eller hvad der kan være i et sylteglas)

 

Eddike-sukkerlage

¾ l eddike

2-300 g sukker

1 tsk atamonpulver el. flydende atamon

 

Desuden:

1 spsk sennepskorn

1 bdt dild

2 - 3 stk ingefær i tynde skiver*)

3 - 4 spsk hvid balsamicoeddike

*) Brug alternativt 3 - 4 fed knuste hvidløg

 

Fremgangsmåde:

 

De delvist rensede løg kommes i koges vand i 3-4 minutter. De tages op og overhældes med koldt vand og pilles, hvorefter de kommes i et sylteglas (særligt indkøbt el. gammelt rødbedeglas). Sennepskorn, klippet dild, ingefærstykker og balsamicoeddike blandes i

 

Eddike-sukkerlagen koges, og den afkølede lage hældes over løgene i glasset.

 

Opbevares køligt – kan spises efter få dage som tilbehør til varme retter eller ”snacks” til en frokost

 

Holdbarhed ca. 3-4 mdr. i køleskab

 

Variant af syltede skalotteløg

 

Ingredienser:

 

Vand

1 kg skalotteløg

1 l eddike

125g sukker

1 stk hel ingefær

1 stk muskatblomme

   

 

Fremgangsmåde:

 

Løgene koges i vand i 5 min., hvorefter de skylles i koldt vand og pilles.

 

En lage koges af eddike og sukker - ingefær og muskatblomme tilsættes.

 

De afkølede løg kommes i rene sylteglas, der er skyllet i konserveringsmiddel (eller man tilsætter Atamon til eddikelagen). Den afkølede lage kommes herefter over løgene, og glasset lukkes med det samme.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.12 | 10:29

Lone - se min opskrift: "Kød og sild køres to gange gennem en kødhakkemaskine...."
Hilsen
Keld

...
21.12 | 08:15

Hej keld ja det har du men det er en grov salat min er meget finthakket

...
20.12 | 09:05

Hej Lone - se min opskrift på Bornholmsk sildesalat med 500 g kalvekød - så jeg har skam kalvekødet med med!

...
20.12 | 07:36

Jeg er fra bornholm og har lært at lave sildesalat på en lidt anden måde, det er med okse eller kalvekød og er meget finthakket vh. Lone

...
Du kan lide denne side
Din "Flash" afspiller har brug for at blive opgraderet

For at se denne side kan du klikke her for at hente den seneste version af "Flash" fra Adobe. Når installationen er overstået kan du vende tilbage hertil og se siden.

Hvis du ser denne besked selvom du lige har opgraderet Flash så prøv at lukke alle Internet Explorer vinduer ned, start op igen og kom tilbage til denne side.

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE