Jeg gør ikke meget i syltning, men....

Oversigt over opskrifter under kategorien (det er nemt - der er kun to):

Syltning (2 stk.)

Syltede sild
Syltede skalotteløg

Faktisk en sildeopskrift, men da de er syltede, så.....

Syltede sild

(Opskrift fra syltebog fra 1924 – arvet efter min mor)

 

 

Ingredienser:

 

1 kg . ferske sild (evt. dybfrosne, der optøs i køleskab).

Eddike-saltlage:

½ l vand

½ l eddike

100 g salt

 

Eddike-sukkerlage:

¾ l eddike

500 g sukker

1 tsk atamonpulver (el. flydende atamon)

Desuden:

1 spk sennepskorn (el. 1 – 2 pk. sylteblanding)

2 bdt dild

5 store løg

 

 

Fremgangsmåde:

 

Sildene renses, udbenes som dobbelte fileter, skindet fjernes (ikke strengt nødvendigt) og de lægges i eddike-saltlagen ét døgn. Optages, aftørres, deles i passende stykker (2-3 dobbelte stykker pr. sild – afhængigt af størrelsen!) og lægges i et glas med patentlukning sammen med sennepskorn (sylteblanding), dild og løgskiver.

 

Eddike og sukker koges til en lage, som tilsættes atamonpulver, og hældes i afkølet stand over sildene. Læg pres på og luk glasset.

 

Kan spises efter ca. 1 uge.

 

Holdbarhed 3 – 4 mdr. i køleskab.

 

Du kan naturligvis også bare gå hen til din fiskehandler, og købe de rensede og udbenede sild, du skal bruge – det gør jeg!

Jeg har i flere år sat mange skalotteløg - og hvad skal man så bruge dem til?

Syltede skalotteløg

(min egen hjemmelavede opskrift)

 

 

Ingredienser:

 

15-20 skalotteløg (de runde er de bedste)

(eller hvad der kan være i et sylteglas)

 

Eddike-sukkerlage

¾ l eddike

2-300 g sukker

1 tsk atamonpulver el. flydende atamon

 

Desuden:

1 spsk sennepskorn

1 bdt dild

2 - 3 stk ingefær i tynde skiver*)

3 - 4 spsk hvid balsamicoeddike

*) Brug alternativt 3 - 4 fed knuste hvidløg

 

Fremgangsmåde:

 

De delvist rensede løg kommes i koges vand i 3-4 minutter. De tages op og overhældes med koldt vand og pilles, hvorefter de kommes i et sylteglas (særligt indkøbt el. gammelt rødbedeglas). Sennepskorn, klippet dild, ingefærstykker og balsamicoeddike blandes i

 

Eddike-sukkerlagen koges, og den afkølede lage hældes over løgene i glasset.

 

Opbevares køligt – kan spises efter få dage som tilbehør til varme retter eller ”snacks” til en frokost

 

Holdbarhed ca. 3-4 mdr. i køleskab

 

Variant af syltede skalotteløg

 

Ingredienser:

 

Vand

1 kg skalotteløg

1 l eddike

125g sukker

1 stk hel ingefær

1 stk muskatblomme

   

 

Fremgangsmåde:

 

Løgene koges i vand i 5 min., hvorefter de skylles i koldt vand og pilles.

 

En lage koges af eddike og sukker - ingefær og muskatblomme tilsættes.

 

De afkølede løg kommes i rene sylteglas, der er skyllet i konserveringsmiddel (eller man tilsætter Atamon til eddikelagen). Den afkølede lage kommes herefter over løgene, og glasset lukkes med det samme.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.03 | 17:38

Er der nogen som har en opskrift på Lakridssnaps? Jeg mener der bl.a. skal bruges Lakridsrod, men hvad mere?

...
29.03 | 07:22

Tak for rådet, Hans!
Hilsen Keld

...
29.03 | 00:42

Hvis der er brug for en hurtig og velsmagende krydersnaps kan jeg anbefale at bruge en halv Brøndum sammen med tre underberg.
Velbekommen

...
18.03 | 17:27

Mener du Sydfransk vildsvinegryde? Så er svaret, men tilsæt vand/rødvin så det ikke bliver for tørt, og det skal heller ikke varmes for længe. Hilsen
Keld

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE