Billedet viser "Sildesalat á la Arla"

Ret:

Ingredienser:

 

Fremgangsmåde:

Danske

sennepssild

 Blinker

1

4 marinerede sildefileter

3 kogte kartofler skåret i terninger

1 rødløg

1 bdt fintklippet dild

 

Sennepssauce:

1 ½ spsk snaps

1 ½ spsk Dijonsennep

1 spsk sukker

2 spsk rødvinseddike

¾ dl rapsolie

3 spsk sildelage

2 spsk finthakket dild

Rør sennep, sukker og vineddike sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Tilsæt dilden under omrøring. Smag evt. til med sildelagen indtil konsistensen er tilpas.

 

Læg skiftevis kartofler, hakket løg og sildestykker i en skål, og hæld til sidst sennepssaucen over. Der pyntes med dild og ringe af rødløg.

Karsesild

2

4 mar. sildefileter

1½ dl cr. fraiche 5 %

1½ dl græsk yoghurt

1 – 2 fed hvidløg

2 – 3 små bakker karse

Salt & peber

Del sildefileterne i mindre bidder. Bland creme fraiche og yoghurt med hvidløg og karse.

 

Smag til med salt og peber, og vend til sidst sildebidderne i saucen.

Grøn karrysild

 Cool

3

4 marinerede sildefileter

1 dl frossen spinat

2 dl yoghurt

1 dl mayonnaise

1 fed hvidløg

 

½ - 1 spsk grøn karrypasta (prøv m ½ spsk)

1 spsk flydende honning

1 æble

Frisk koriander

 

Optø spinaten og pres vandet ud af denne. Hak det fint. Bland det med yoghurt og mayonnais. Finhak hvidløgsfedet, og rør det i yoghurt- og mayonnaise blandingen sammen med den grønne karrypasta og den flydende honning.

 

Skær æblet i små terninger og bland det i saucen. Skær silden i 1 ½ cm brede bidder, og rør dem i saucen. Evt. Pyntes med lidt frisk koriander.

Stegte sild

á la Søren Gericke

Smiler stort 

4

1 kg ferske sildefileter  (ca. 10 stk.)

Lage:

4 hele nelliker

4 hele allehånde

1 tsk sorte peberkorn

1 spsk sennepsfrø

¼ l vand

250 g sukker

Eddike efter smag

1 kanelstang

 

Mindst ½ dl boullion af en blanding af:

ü  Selleri

ü  Pastinak

ü  Persillerod

ü  Gulerod

ü  Løg

(jeg havde kun selleristænger, gulerødder og løg)

 

Krydderierne til lagen ristes på en tør pande. Herefter blandes sukker og vand i, og det hele koges sammen. Afkøl lagen og tilsæt eddike efter smag. Grøntsagerne skæres i små terninger, svitses let på en pande, hvorefter de tilsættes lagen sammen med kanelstangen.

Sildefileterne vendes i rugmel og steges i smør. Når de er afkølede lægges de i en skål eller bowle, og den afkølede lage hældes over incl. eddike efter smag. Skal trække mindst 1 døgn før servering.

 

PS: Sildefileterne kan smøres med dijonsennep på kødsiden samt drysses med tørret dild før stegningen.

Sildesalat á la Arla

 

5

Sauce:

2 ½ dl cheasy fraiche ½ tsk groft salt
1 spsk sød sennep
1 tsk sukker
Pynt:
hk syltede rødbeder
mar. sildefilet i strimler

Fyld:
4 mar. sildefileter (ca. 300 g)
100 g syltede rødbeder
3 æbler, fx coxorange (ca. 450 g)


Bland cremefraiche med krydderierne. Smag salatsaucen til.

Fyld:

Læg sildefileter og rødbeder til afdrypning i en sigte. Skær sildefileterne i strimler á 1 cm bredde, rødbeder og æbler i tern. Gem lidt af sildefileterne og rødbederne til pynt (se illustrationen). Vend fyldet i salatsaucen.

Anret og pynt salaten lige før serveringen.

Ravigotte sild

 Rødmer

6

4 kryddersildefileter el. matjesfileter

 

Dressing:

50 – 100 g mayonnaise

1 ½ dl cheasy fraiche 5%

1 ½ dl græsk yoghurt 2 %

2 - 3 spsk Ravigotte sauce

1 rødløg

1 grøn peberfrugt

1 bdt purløg

1 bdt dild

Revet muskatnød

Salt & peber

2 hårdkogte æg

2 tomater

Skær sildefileterne i mindre bidder og bland mayonnaise, cheasy fraiche og græsk yoghurt. Tilsæt Ravigotte saucen og smag til med revet muskatnød, salt og peber (start med 2 spsk Ravigotte sauce og supplér evt. med mere sauce). Hak løg og peberfrugt fint og skær purløg og dild fint (gem nogle dildkviste til pynt).

 

Bland grøntsager og urter med saucen og vend sildestykkerne heri. Til sidst pyntes af med de hårdkogte æg og tomater skåret i både. Nogle dildkviste som pynt fuldender billedet.

Syltede sild kogt med urter og løg

 

7

4 fede, rensede høstsildefileter

Havsalt og sort peber

2 dl hvidvin

1 dl æbleeddike

2 dl æblejuice

2 spsk sukker

1 tsk. sorte peberkorn

4 laurbærblade

 

1 gulerod

1 løg

4 tykke skiver rugbrød

Lidt smør

1 lille rødløg

1 lille bundt dild

Kapersbær

Salt

Peber

 

Skyl de rensede sild og klip rygfinnen af. Afdryp dem og drys dem indvendigt med lidt salt og peber og lad dem trække sammenfoldede i et overdækket fad ved stuetemperatur 1 ½ - 2 timer. Kom hvidvin, æbleeddike og -juice, sukker, laurbærblade og peberkorn i en lille gryde. Snit løg og gulerod fint, og kom dem i gryden.

 

Bring lagen i kog under omrøring, og hæld den over de krydrede sildefileter, der er foldede på langs – evt. kan du dele sildene på tværs, hvis de er store. (jeg gav sildene ekstra 10 min. i ovnen v/200 gr.). Lad sildene køle af i lagen - de kan holde i op til en uge på køl. Silden serveres på et stykke rugbrød – se billedet – pyntet med rødløg, dild og kapersbær.

Waldorfsild

 

8

4 mar. sildefileter
½ dl mayonnaise
½ dl creme fraiche

8 grofthakkede valnøddekerner.

1 rødt æble i små terninger
2 - 3 fintsnittede blegeselleristilke.

 

Rør mayonnaise og creme fraiche sammen. Skær sildebidderne i tern á 2 x 2 cm, og bland dem med mayonnaise og creme fraiche

Pynt med halve valnøddekerner og lidt strimlet æble.