Her skal alle turisterne fotograferes!

Blyde River Canyon - med sine 26 km's længde er den verdens tredjestørste canyon. Her udsigtspunktet "Gods Window"

Sightseeing i Sydafrika

 

Kaplandet m. bl. a. Kaphalvøen, Robben Island, Taffelbjerget m. fl.

Garden Route med bl. a. Knysna

KwaZuluNatal med bl. a. St. Lucia Wetlands

Mpumalanga m. Blyde River Canyon, Bourkes’s Luck Potholes, Gods Window m. fl.

Sun City I North-West Provinsen

 

Kaplandet med selve Kapstaden er interessant i sig selv – oplev ”The Waterfront” med alle butikkerne, barerne og restauranterne. Det er også herfra, der udgår en masse turbåde – bl. a. til Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i mange år. Tag en tur til Kaphalvøen med dets naturreservat, Kap Det Gode Håb samt Cape Point. Oplev Hout Bay med sælrevet, False Bay med ”Great White Sharks”, Simons Town og Boulders Beach med den eneste pingvinkoloni på fastlandet nær mennesker. Samme sted kan du nyde en lækker frokost på rest. Seaforth, mens du kigger ud over False Bay. Hvis vejret tillader det, så slut af med et besøg på Taffelbjerget med dets roterende lift op til toppen.  

 

Besøg også Stellenbosch – landets ældste by efter Kapstaden – en universitetsby, der ”oser” af hygge og masser af huse i Cape-Dutch stil. Og besøg endelig nogle af de mange vingårde og smag på vinen. Har du mod på mere vinsmagning kan du fortsætte til de nærliggende byer Paarl og Franschhoek.

 

Østpå går turen langs Det Indiske Ocean –The Garden Route – tag afstikkere fra N2 til f. eks. Hermanus (hvor du kan se hvaler i november) og Mossel Bay. Spis frokost i Swellendam på den hyggelige ” La Belle Alliance” i deres gårdhave. Stop i Knysna og nyd lagunen med ”The Heads”,The Waterfront  samt udsigten  fra baglandet, hvor du med fordel kan tage nogle overnatninger på det hypermoderne Simola Country Estate & Golf Club. Herfra kan du fra luksussuiter (til fornuftige priser) opleve en fantastisk udsig over Knysna lagunen og "The Heads" - mundingen ud mod Det Indiske Ocean. For ikke at tale opm udsigten fra deres fantastiske bjerg-golfbane, hvor du også har et flot udsyn mod Knysna River(Jeg er meget betaget af Simola!). 

Videre langs østkysten gennem KwaZuluNatal ad N2. Her kommer du til Ballito, hvor du f. eks. kan nyde et ophold på Zimbali Country Club - et 5-stjernet hotel, hvor også den nuværende zulu-konge opholder sig ind imellem (jeg behøver ikke at sige, at de også har en fremragende golfbane). Fortsætter du videre nordøstpå, passerer du Midlands and Battlefields på landsiden. Det var her mange af de historiske slag fandt sted i 1800-tallet - mellem boere og zuluer, briter og zuluer samt boere og briter.

Længst østpå møder du det kæmpestore St. Lucia Wetland Reserve med den lille by St. Lucia, der på sin vis er charmerende (her har min kone og jeg fået den mest fremragende kulinariske behandling af Alfredo Stefanini - værten på Alfredo's Restaurant på hovedgaden Mc Kenzie St 54. Kort forinden St. Lucia har du passeret Sydafrikas ældste nationalpark – Hluhluwe-Umfolozi.

 

Fortsætter du nordpå langs Swazilands vestgrænse kommer du til Mpumalanga og den nordlige del af Drakensbergen, der byder på nogle fantastiske naturfænomener: Blyde River Canyon (verdens tredjestørste canyon), Gods Window, The Three Rondawells og Bourke Luck Potholes. Endelig den gamle guldmineby Pilgrim’s Rest, der henligger som den gjorde, da det første guld blev fundet i 1873. Producerede indtil 1971, men der finder stadig guldudvinding sted i bjergene omkring byen.Og fortsætter du videre nord-/nordøstpå kommer du til Krugerparkens vestgrænse med alle de "Private Game Reserves", der ligger her. Det sydligste og mest kendte er Sabi Sands. Her er der masser af muligheder for luksussafari.

 

Endelig er der Sun City og Lost City i North-West – helt oppe i det nordvestligste hjørne af Sydafrika, men i behagelig køreafstand fra Johannesburg. Sun city er Sydafrikas Las Vegas med spillekasinoer, men også naturreservat (Pilanesburg) samt to fremragende golfbaner, Lost City Golf Course og Gary Player Golf Course

 

The three Rondavels ved "Gods Window" og Blyde River Canyon.

Den fantastisk indgang til underholdningsparadiset Sun City!