Oversigt over opskrifter under kategorien (det er nemt - der er kun to):
Syltning (2 stk.)
Syltede
sild
Syltede skalotteløg
Faktisk en sildeopskrift, men da de er syltede, så.....
Syltede sild
(Opskrift fra syltebog fra 1924 – arvet efter min mor)
Ingredienser:
1 kg . ferske sild (evt. dybfrosne, der optøs i køleskab).
Eddike-saltlage:
½ l vand
½ l eddike
100 g salt
Eddike-sukkerlage:
¾ l eddike
500 g sukker
1 tsk atamonpulver (el. flydende atamon)
Desuden:
1 spsk sennepskorn (el. 1 – 2 pk. sylteblanding)
2 bdt dild
5 store løg
Fremgangsmåde:
Sildene renses, udbenes som dobbelte fileter, skindet fjernes (ikke strengt nødvendigt) og de lægges i eddike-saltlagen ét døgn. Optages, aftørres, deles i passende stykker (2-3 dobbelte stykker pr. sild – afhængigt af størrelsen!) og lægges i et glas med patentlukning sammen med sennepskorn (sylteblanding), dild og løgskiver.
Eddike og sukker koges til en lage, som tilsættes atamonpulver, og hældes i afkølet stand over sildene. Læg pres på og luk glasset.
Kan spises efter ca. 1 uge.
Holdbarhed 3 – 4 mdr. i køleskab.
Du kan naturligvis også bare gå hen til din fiskehandler, og købe de rensede og udbenede sild, du skal bruge – det gør jeg!
Jeg har i flere år sat mange skalotteløg - og hvad skal man så bruge dem til?
Syltede skalotteløg
(min egen hjemmelavede opskrift)
Ingredienser:
15-20 skalotteløg (de runde er de bedste)
(eller hvad der kan være i et sylteglas)
Eddike-sukkerlage
¾ l eddike
2-300 g sukker
1 tsk atamonpulver el. flydende atamon
Desuden:
1 spsk sennepskorn
1 bdt dild
2 - 3 stk ingefær i tynde skiver*)
3 - 4 spsk hvid balsamicoeddike
*) Brug alternativt 3 - 4 fed knuste hvidløg
Fremgangsmåde:
De delvist rensede løg kommes i koges vand i 3-4 minutter. De tages op og overhældes med koldt vand og pilles, hvorefter de kommes i et sylteglas (særligt indkøbt el. gammelt rødbedeglas). Sennepskorn, klippet dild, ingefærstykker og balsamicoeddike blandes i
Eddike-sukkerlagen koges, og den afkølede lage hældes over løgene i glasset.
Opbevares køligt – kan spises efter få dage som tilbehør til varme retter eller ”snacks” til en frokost
Holdbarhed ca. 3-4 mdr. i køleskab
Variant af syltede skalotteløg
1 stk hel ingefær
Løgene koges i vand i 5 min., hvorefter de skylles i koldt vand og pilles.
En lage koges af eddike og sukker - ingefær og muskatblomme tilsættes.
De afkølede løg kommes i rene sylteglas, der er skyllet i konserveringsmiddel (eller man tilsætter Atamon til eddikelagen). Den afkølede lage kommes herefter over løgene, og glasset lukkes med det samme.
Seneste kommentarer
Hej Keld
Jeg læste notatet om sildelagkage, jeg vil gerne bede om din opskrift-/skrifter.
På forhånd tak.
Mange skønne opskrifter. Har ikke prøvet nogle endnu, men det vil jeg rode bod på.
Hilsen
Kaj
Kan man tage sildene op af lagen og stege dem igen inden servering, så de serveres varme/lune?
I Historisk Samfund for Viborgegnen er vi i gang med at tilrettelægge foredragssæsonen 2023. I uge 39 i sept. vil vi sætte fokus på Osmannerrigets fald. Vil det være nogetfor dig at komme til Viborg
Hej Keld. Flot arbejde, det kunne også være interessant at få den massive hjælp til Rusland fra de Allierede via Murmansk med i fortællingen. Den stod på i alle krigsårene og kostede over 3000 søfolk.