Oversigt over opskrifter under kategorien (her er heller ikke så mange):

Pasta og pizza (6 stk.)
Pasta al Diavolo
Pasta med frisk basilikum sauce
Pasta med hummerhaler
Pastasalat med artiskokhjerter
Pizza - min (hjemmelavede) version
Spaghetti pølsemix 

Denne opskrift er en gammel yndlingsret!

Pasta al Diavolo

Pasta med chili, bacon og cherrytomater

(2 pers.)   

 

 

Ingredienser:

2 - 3 fed hvidløg, knust og hakket

150 g bacon skåret i mindre stykker

1 chili, finthakket

Basilikum

1 dl hvidvin

2 dl piskefløde (madfløde)

10 sherrytomater, halverede

Salt

Peber

Olivenolie

Friskkogt pasta (tørret)

 

 

Fremgangsmåde

Hvidløgene svitses på en pande i lidt jomfruolivenolie. Tilsæt derefter bacon.

 

Chilien flækkes og renses for kerner og hakkes (pas på det er stærkt at få op under neglene), grofthakket basilikum samt 1 dl hvidvin tilsættes, og det simrer indtil vinen er kogt helt ind.

Hæld 2 dl piskefløde samt 10 flækkede cherrytomater i, og lad det simre igen i ca. 2 min.

Krydres med salt og peber og serveres med friskkogt pasta (tørret pasta er mere velegnet end frisk).

 

Pynt med basilikum og servér retten rygende varm. 

 

Denne simple opskrift er altså lækker!

Pasta med frisk basilikum sauce

- Pasta al Pesto Genovese

   

 

Ingredienser:

 

1 – 2 krukker basilikum (her bør man ikke spare)

1 håndfuld pinjekerner

1 – 2 fed hvidløg

1 dl god olivenolie

Lidt salt

Do peber

50 – 75 gram friskrevet parmesanost (glem den færdigrevne i pose!)

 

Tilbehør:

Frisk el. tørret pasta – en italiener ville foretrække tørret pasta, f. eks. fettuccine

 

 

Fremgangsmåde:

 

Basilikum, pinjekerner og hvidløg blendes forsigtigt, og kommes i en skål, hvor olivenolien gradvist tilsættes under omrøring.

 

Der tilsættes lidt salt og peber samt den revne parmesanost.

 

Ved serveringen hældes pestoen direkte over den varme pasta, og retten nydes (naturligvis) med en god italiensk rødvin til.

Opskriften er i tidernes morgen "stjålet" fra ISO. hvor de kaldte retten: "Himmelsk hummer"

Pasta med hummerhaler

(2 pers.)

 

 

Ingredienser:

 

1 fed knust og grovhakket hvidløg

2 spsk olivenolie

1 citron, saften af ½ citron

1 dl vand

½ pk tagliatelle pasta

1 ps hummerhaler

1 broccoli

Italiensk brød

(evt. Ciabata flutes)

 

 

Fremgangsmåde

Svits hvidløget i olien, hvorefter citronsaften og vandet tilsættes.

 

Imens har du kogt pastaen, der vendes i olien sammen med en pose optøede hummerhaler. Lad det hele simre, til hummerhalerne er varme.

 

Imens har du kogt broccolien, og du bruger broccolibuketter som pynt.

 

Serveres med godt italiensk brød. 

Pasta & artiskok!

Pastasalat med artiskokhjerter

(en let sommerret el. mellemret)

 

 

Ingredienser:

 

Kogte pastaskruer

Peberfrugter i forsk. farver

Cocktailtomater

Mar. artiskokhjertebunde

Rødløg

Persille

Champignoner

 

Dressing:

Dijonsennep

Olivenolie

Salt

Peber

 

 

Fremgangsmåde:

 

Bland de kogte pastaskruer med de hakkede/skårne grøntsager i de ønskede mængder.

 

Bland olivenolie og sennep i passende mængder, og smag til med salt og peber.

 

Pasta, grøntsager og dressing blandes, og retten kan serveres.

Min seneste opskrift - lavet i går (10.09.11)

Pizza - min (hjemmelavede) version

(til 1 pizza)

 


Ingredienser:

 

Pizzabund:

150 g AMO Pizzamel

10 g gær

1 dl vand

1 spsk olie

1 tsk salt

 

Fyld:

Ca. 150 g tatarkød (du kan også bruge alm. hakket oksekød)

3-4 mellemstørrelse tomater, grovhakkede

1 mellemstørrelse løg, hakket

2-3 spsk ketchup

1-2 fed hvidløg (eller 1 tsk hvidløgspulver)

1 tsk Herbes de Province

50 g god skinke skåret i strimler

1 ds finthakket/moset ananas, brug ca. 3-5 afdryppede spsk

50 g revet irsk cheddar ost

 

Fremgangsmåde:

 

Pizzabunden laves efter opskriften på melposen:

 

Gæren opløses i håndvarmt vand, hvorefter de øvrige ingredienser kommes i, og dejen æltes godt i ca. 5 minutter til den er smidig. Stil den tildækket til hævning et lunt sted i 30 minutter. Ælt dejen igen, og form den til en kugle og lad den hæve yderligere 5 minutter (bruger du dobbelt portion mel, gær m.v., er det her du skal dele dejen i to kugler – så har du dej til to pizzaer – men så skal fyldet fordobles)!

 

Herefter rulles dejkuglen ud på et stykke bagepapir med en kagerulle (brug en anelse pizzamel under dejen, så den ikke hænger fast i papiret). Rul den ud til dejen har en diameter på ca. 30 cm. Læg pizzaen og bagepapiret på en bageplade, og lad det derefter hæve en sidste gang tildækket i 30 minutter.

 

I mellemtiden har du stegt tatarkødet, hakket tomaterne og løget samt svitset løg og tomater i lidt olivenolie tilsat hvidløg og krydderi samt tomatketchup. Stil kød og tomatsauce til side til pizzaen skal have fyldet på (du kan evt. blande kød og tomatsauce forinden).

 

Fordel kød, tomatsauce og skinkestrimler jævnt over pizzaen, og fordel derefter knapt halvdelen af ananasfyldet ovenpå det øvrige fyld. Til sidst topper du med den revne cheddarost. Bages på nederste rille i ovnen ved 250° i 30 minutter (200° for en varmluftsovn).

Børne- eller voksenret

Spaghetti pølsemix

(4 – 6 pers.)



Ingredienser:

 

500 g spaghetti
500 g pølser
300 g tomatketchup
2 – 3 løg
1 tsk paprika
Salt

Peber

 

 

Fremgangsmåde:


Skær løgene i fine stykker samt pølserne i 1-1 ½ cm store stykker.

Kog spaghettien, mens du bruner løg og pølser.

Kom tomatketchup og paprika i, og smag til med salt og peber,

Kom den kogte spaghetti i og vend det sammen.



Tips: Der kan være stor forskel på hvor meget krydderi der skal i, hvis det er ferske eller røgede pølser.

Brug en god ketchup - spaghetti skruer er bedst for børn.