Ret:

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Ansjossild

3 mar. sildefileter

1 æble, gerne Ingrid Marie

2 rødløg

2 spsk kapers

2 – 3 dl creme fraiche

1 glas hele ansjosfileter

1 bdt purløg

Skær sildefileterne i mindre stykker og læg sildestykker og ansjosfileter i bunden af et fad. Hak rødløg og æblet (behold skallen på). Finhak purløget.

Bland løg, purløg, æble, kapers og creme fraiche og hæld den over silden. Til sidst garneres med ringe af rødløg.

Arkitektens sherrysild

🙂

6 kryddersildefileter

2 spsk hk løg

2 spsk finthakket dild 

Marinade:

2 spsk olie

2 spsk eddike

¾ dl sukker

3 dl tomatjuice

6 sorte peberkorn, knuste

2 – 5 dl sherry

Rør ingredienserne til marinaden sammen indtil sukkeret er opløst. Skær silden i mindre bidder. Læg sildestykkerne i marinaden, og lad dem trække koldt natten over.

Før servering pyntes med løg og dild

 

Asiatisk sild (2)🙂

400 g mar. sild     

½ dl eddike

1 ½ dl vand

2 dl sukker

3 cm frisk ingefær

2 stjerneanis

1-2 nelliker

1-2 små chilier

1 limefrugt i skiver    

Kog ingredienserne til eddikelagen sammen med ingefær, stjerneanis og nelliker, og afkøl den derefter. Hæld lagen fra silden, skyl og afdryp fileterne og skær dem i mindre bidder.

Skær chilien i strimler UDEN kerner, og fordel dem over sildestykkerne sammen med skiverne af limefrugt. Til sidst hældes lagen over det hele, og det trækker koldt 1 døgn før serveringen.

Dronning Margrethe sild🙂

6 store matjesillfiléter

(el. kryddersild)

100 g ribsgele

1 spsk eddike

1 dl vand

1 dl tomatketchup

2 spsk kapers

1 finthakket rødløg

Skyl fileterne og afdryp dem grundigt. Smelt gele, eddike og vand i en gryde. Tilsæt ketchuppen under omrøring og afkøl det hele. Skær fileterne i 2 cm brede stykker og vend dem i saucen.

Skal trække koldt i mindst 1 døgn. Før serveringen garneres der med kapers og rødløg.

Matjes sildeshot

200 g matjesfilet

(el. kryddersild)

2 dl cheasy fraiche

1 finthakket rødløg

1 bdt finthakket purløg

Lidt rødvinseddike

Salt & peber

Skyl og afdryp sildefileterne og skær dem i små tern. Læg sildestykkerne i bunden af et lille portionsglas (likør- eller hedvinsglas).

Rør cheasy fraichen op med lid rødvinseddike, salt og peber, og kom en pæn teskefuld i glasset ovenpå sildestykkerne. Drys hakket rødløg og purløg på toppen.

Serveres evt. med en lille snitte godt rugbrød – og nydes i øvrigt som et ”shot” – ned med det hele på én gang!

Sennepssild m vagtelæg

🙂

4 mar. sildefileter
1 porre
½ spsk grovkornet sennep
½-1 spsk dijonsennep
1 dl cremefraiche 18%

1½ dl mayonnaise
25 g kapers
Salt, peber
8-12 vagtelæg
Rugbrød

Skyl og afdryp sildefileterne grundigt og skær dem i mindre bidder. Skyl og rens porren og skær den i tynde skiver. Rør sennep med cremefraiche, mayonnaise og porre og smag til med kapers, salt og peber.

 
Vend de marinerede sildestykker i sennepsdressingen og servér dem med kogte vagtelæg og ristede skiver af fuldkornsrugbrød.

Smögensild

🙂

8 – 10 mar. sildefileter

2 ½ dl mayonnaise

2 ½ dl cheasy fraiche

1 dl finthakket dild

1 dl finthakket purløg

1 dl finthakket rødløg

8 hårdkogte æg, finthakkede

Salt

Peber

Saften af ½ citron

Skyl silden under rindende, koldt vand. Del fileterne i mindre bidder.

Rør de øvrige ingredienser sammen, og vend sildestykkerne heri.

Bør trække koldt 1 døgn inden serveringen.

 

Stegte sild i ingefærlage

(Personligt er jeg altid vild med stegte sild - også disse!)

8 sildefileter

Salt og peber

Rugmel

Lidt smør til stegning

5 dl eddike

1/2 dl friskpresset appelsinsaft

3 dl sukker (evt. kun 2 dl!)

6 sorte peberkorn

1 laurbærblad

1/2 tsk sennepsfrø

60 g frisk ingefær

1 løg

Sildefileterne skylles og rygfinnerne klippes. De krydres med salt og peber. Foldes sammen og gives et lille snit med en kniv - på det sammenbukkede punkt, så de ikke åbner sig under stegningen.

Sildefileterne vendes i rugmel og steges i smør på en pande cirka 5 minutter, indtil de er gyldne og lækre. Bland eddike, appelsinsaft, sukker, peberkorn, laurbærblad, sennepsfrø. Bring indholdet i kog, lagen er klar, når sukkeret er smeltet.

Tag gryden af varmen og tilsæt frisk ingefær i 1 cm tykke skiver samt løgringe. Når lagen er afkølet, hældes den hen over de stegte sild og de sættes i køleskab. Trækker 1-2 dage i køleskabet.